Order to cash of order to trash? Hoe sterk sta jij als alles fout gaat?

Order to cash of order to trash? Hoe sterk sta jij als alles fout gaat?

Het zogenaamde ‘order to cash-traject’ is het traject dat start met een opdracht / overeenkomst en eindigt met betaling van de factuur. Het is natuurlijk van groot belang dat dit traject soepeltjes verloopt en meestal doet het dat gelukkig ook. Het einde van dit traject     is namelijk over het algemeen het meest belangrijk voor jouw onderneming, geld op de rekening!

Vaak kom je er pas gedurende dit traject achter dat er iets (juridisch) niet goed is gegaan. Op het moment dat er bijvoorbeeld een discussie ontstaat over wie nu eigenlijk jouw factuur moet betalen blijkt pas dat helemaal niet duidelijk is met welke partij een contract is gesloten. Of je hebt producten geleverd aan een bedrijf dat failliet gaat terwijl jouw factuur nog open staat. Gelukkig heb je in jouw algemene voorwaarden een artikel over eigendomsvoorbehoud opgenomen. Als je aan de curator vraagt wanneer je jouw spullen mag komen ophalen blijkt alleen dat je jouw set algemene voorwaarden niet op de goede manier hebt gebruikt en dit mooie artikel ‘waardeloos’ is. Weer een ander voorbeeld is een klant die niet betaalt. Heb je weleens kritisch gekeken naar de aanmaningen die je stuurt naar slechte betalers? Voldoen deze aan de juridische vereisten?

Voorkomen is beter dan genezen! Als ondernemer wil je je helemaal niet bezighouden met dit soort discussies die betaling van facturen in de weg zit en je hebt al helemaal wat beters te doen dan het afdwingen van je gelijk in kostbare juridische procedures. Zorg er dus voor dat jouw specifieke ‘order to cash-traject’ juridisch gezien klopt en laat het door ons checken.

Voor een bedrag vanaf € 495,00 excl. btw komt één van onze advocaten bij je langs om dit hele traject eens samen door te nemen. We bekijken dan onder meer jouw offertes, facturen en aanmaningen. Waar nodig worden gelijk tips en adviezen gegeven zodat dit hele proces juridisch gezien loopt zoals het moet lopen.

Neem voor meer informatie contact op met Mirthe Nieuwstraten, mirthe.nieuwstraten@fifthadvocatuur.nl of 06-19636969