Over Fifth Advocatuur

Fifth Advocatuur is een advocatenkantoor dat juridisch advies toegankelijk maakt. Even een korte vraag is geen probleem. Naast inhoudelijke kennis zijn betrokkenheid en oprechtheid voor Fifth de belangrijkste pijlers. Een juridisch geschil is vaak niet prettig en daarom is een eerlijke, no-nonsense aanpak dan wel zo aangenaam. Wij zijn er om juridische zaken te regelen en daarmee zorgen bij ondernemers weg te nemen.

Wat Fifth Advocatuur doet

Fifth Advocatuur is een niche kantoor; een kantoor met een specialisatie. Er wordt een dynamische praktijk gevoerd voor innovatieve ondernemers en bedrijven die willen groeien uit een solide juridische basis. Fifth Advocatuur is thuis in de rechtsgebieden: Intellectuele Eigendom, Productregelgeving (CE-markering en levensmiddelenwetgeving), Handelsrecht (ook transport en energie), Arbeids- en sociaal zekerheidsrecht en Bouwrecht, waaronder aanneming van werk. Ondernemers kunnen bij Fifth terecht voor advies en begeleiding in deze deze rechtsgebieden.

Heb je advies nodig of vragen over:

  • het verkrijgen van de best mogelijke bescherming van je product;
  • het optreden als er inbreuk wordt gemaakt op je product, naam of als er een verwijt wordt gemaakt;
  • namaak, plagiaat, auteursrecht, merken, (domein)namen;
  • begeleiding als de toegang van een product op de markt wordt bemoeilijkt door een concurrent of toezichthouder, bijvoorbeeld bij een recall of een withdrawal of door een concurrentiebeding in een arbeidsovereenkomst
  • het zeker stellen dat er niet in strijd met Europese of nationale wetgeving wordt gehandeld, bijvoorbeeld op het gebied van CE-markering;
  • het opstellen van contracten voor het aangaan van commerciële relaties. Contracten als licentie, distributie, agentuur, franchise, aanneemovereenkomst en algemene voorwaarden;
  • een contract dat is aangeboden en de beoordeling daarvan;
  • het beëindigen van een commerciële relatie;
  • personeel, van het aannemen tot ontslag en ziekte.

Kort gezegd, Fifth Advocatuur helpt ondernemers bij het draaien van hun onderneming en alle juridische vragen die daarbij komen kijken. Daarvoor zoeken we zo snel mogelijk een antwoord en in geval van een probleem een efficiënte oplossing.

Fifth Advocatuur adviseert en helpt graag verder. Neem vrijblijvend contact op om je vraag te bespreken.

Fifth is er voor ondernemers

Naast inhoudelijke kennis en specialisme staat betrokkenheid voorop. We leren de ondernemer persoonlijk kennen om tot een oplossing te komen die het beste past. Eerst wordt bekeken welk doel de ondernemer voor ogen heeft en waar deze naar toe wil. Is het doel helder, dan spelen de advocaten van Fifth in op kansen om het beste resultaat te behalen. Daarin zijn ze gedreven en bijten ze zich vast in elke zaak. Als adviseurs staan Marieke, Mirthe en Babette naast je zodat jij je als ondernemer volledig kunt focussen op je onderneming en product. 

Waar Fifth voor staat

De naam Fifth is een knipoog naar the Fifth Amendment to the United States Constitution. Hierin werd het recht op een eerlijke behandeling in een juridisch proces vastgelegd. Dat is waar wij voor staan: eerlijk, no-nonsense en oprecht. Fifth is ook een verwijzing naar the Fifth element: intuïtie of communicatie. Het aangaan van een commerciële relatie berust vaak op een bedrijfskundige overweging. Ook de keuze om een juridische procedure te starten, proberen we zo veel mogelijk bedrijfskundig te benaderen. Maar net zo belangrijk is het luisteren naar onze intuïtie en het vinden van de juiste communicatievorm. Zo zorgen we ervoor dat het conflict niet verder escaleert.

Wil je meer weten over wat Fifth Advocatuur doet? Lees er meer over in onze blogs.

 

Marieke Coumans
Advocaat/eigenaar

Marieke Coumans is de gedreven persoon achter Fifth Advocatuur. Zij begeleidt ondernemers bij het beheer en de bewaking van hun Intellectuele eigendomsrechten. Marieke heeft een ruime ervaring in de advocatuur. Eerder was zij advocaat bij een nichekantoor op het gebied van Intellectuele Eigendom, ICT en Productregelgeving en later bij een full service kantoor. Ze heeft veel ervaring in de juridische begeleiding van inbreukprocedures. Dit gaat over het verschil van mening tussen partijen als een naam, product of dienst te dicht tegen het Intellectuele eigendom van een andere onderneming aanligt. Marieke is door de – een toonaangevend netwerk van advocaten wereldwijd – aangewezen als hun expert op het gebied van Intellectuele Eigendom in Nederland. Daarnaast is Marieke specialist op het gebied van productwetgeving, zoals wetgeving op het gebied van CE-markering en levensmiddelen. Productwetgeving blijft vaak niet binnen de Nederlandse grenzen. Marieke heeft veel kennis van Europese wetgeving en beschikt over een groot internationaal netwerk.

Mirthe Nieuwstraten
Advocaat

Mirthe heeft zich gespecialiseerd op het gebied van contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht, incasso- en insolventierecht, met een lichte voorkeur voor bouwgerelateerde zaken. Ze heeft veel ervaring met het adviseren van ondernemingen met betrekking tot genoemde rechtsgebieden, waaronder het opstellen en beoordelen van overeenkomsten en het opstellen van algemene voorwaarden. Daarnaast heeft Mirthe veel proceservaring.
Mirthe houdt zich met name bezig met het adviseren van ondernemers en het voeren van procedures op het gebied van bouwrecht . Daarnaast zal zij zich meer specifiek toeleggen op het beoordelen en opstellen van (koop)overeenkomsten, het opstellen van algemene voorwaarden en regelgeving omtrent CE-markering van bouwproducten.

Bianca van Rooijen
Bedrijfsjurist

Bianca is bij Fifth Advocatuur werkzaam als bedrijfsjurist met een focus op Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht. Door haar ruime ervaring in het bedrijfsleven kan Bianca vragen vertalen in praktische oplossingen. Haar kordate en efficiënte instelling helpt daar ook bij.
Voordat Bianca werd toegevoegd aan het team van Fifth werkte zij als Legal Counsel bij een internationale, innovatieve onderneming in Tiel en als jurist bestuursrecht en arbeidszaken bij een gemeentelijke organisatie. Doordat zij in verschillende sectoren heeft gewerkt, heeft ze een brede algemene ervaring opgedaan, welke zij toepast als bedrijfsjurist binnen de advocatuur.

Babette Melsen-Zijlmans
Bedijfsjurist arbeidsrecht

Babette is een ervaren adviseur op het gebied van Arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht. Door haar vaak praktische insteek weet ze vaak snel een oplossing te bereiken voor werkgevers als werknemers in geval van een discussie over de arbeidsverhouding. Liever nog richt Babette zich op de preventie van conflicten door het voorkomen van onduidelijkheid – heldere taal in een arbeidsovereenkomst en een personeelshandboek.
Naast haar juridische achtergrond heeft Babette veel ervaring in het bedrijfsleven. Hierdoor kan ze juridische belangen van de onderneming makkelijk in een economisch perspectief plaatsen.

Mark Willemsen
Junior jurist

Voor de dagelijkse ondersteuning van onze diensten is Mark onze spin in het web. De collega die zorgt voor de basis waarop onze adviseurs optimaal kunnen werken.