Over Fifth Advocatuur

Fifth Advocatuur is een advocatenkantoor dat juridisch advies toegankelijk maakt. Even een korte vraag is geen probleem. Naast inhoudelijke kennis zijn betrokkenheid en oprechtheid voor Fifth de belangrijkste pijlers. Een juridisch geschil is vaak niet prettig en daarom is een eerlijke, no-nonsense aanpak dan wel zo aangenaam. Wij zijn er om juridische zaken te regelen en daarmee zorgen bij ondernemers weg te nemen.

Wat Fifth Advocatuur doet

Fifth Advocatuur is een niche kantoor; een kantoor met een specialisatie. Er wordt een dynamische praktijk gevoerd voor innovatieve ondernemers en bedrijven die willen groeien uit een solide juridische basis. Fifth Advocatuur is thuis in de rechtsgebieden waar ondernemers vaak mee te maken krijgen:

 1. Intellectuele Eigendom
 2. Productregelgeving: CE-markering en levensmiddelenwetgeving
 3. Handelsrecht en alle daarbij behorende samenwerkingsvormen: distributie/franchise/agentuur, maar ook Bouwrecht en aanneming van werk
 4. Arbeids- en sociaal zekerheidsrecht
 5. Privacy

Ondernemers kunnen bij Fifth terecht voor advies en begeleiding in deze deze rechtsgebieden.

Heb je advies nodig of vragen over:

 • het verkrijgen van de best mogelijke bescherming van je product;
 • het optreden als er inbreuk wordt gemaakt op je product, naam of als er een verwijt wordt gemaakt;
 • namaak, plagiaat, auteursrecht, merken, (domein)namen;
 • begeleiding als de toegang van een product op de markt wordt bemoeilijkt door een concurrent of toezichthouder, bijvoorbeeld bij een recall of een withdrawal of door een concurrentiebeding in een arbeidsovereenkomst
 • het zeker stellen dat er niet in strijd met Europese of nationale wetgeving wordt gehandeld, bijvoorbeeld op het gebied van CE-markering;
 • het opstellen van contracten voor het aangaan van commerciële relaties. Contracten als licentie, distributie, agentuur, franchise, aanneemovereenkomst en algemene voorwaarden;
 • een contract dat is aangeboden en de beoordeling daarvan;
 • het beëindigen van een commerciële relatie;
 • personeel, van het aannemen tot ontslag en ziekte.

Kort gezegd, Fifth Advocatuur helpt ondernemers bij het draaien van hun onderneming en alle juridische vragen die daarbij komen kijken. Daarvoor zoeken we zo snel mogelijk een antwoord en in geval van een probleem een efficiënte oplossing.

Fifth Advocatuur adviseert en helpt graag verder. Neem vrijblijvend contact op om je vraag te bespreken.

Fifth is er voor ondernemers

Naast inhoudelijke kennis en specialisme staat betrokkenheid voorop. We leren de ondernemer persoonlijk kennen om tot een oplossing te komen die het beste past. Eerst wordt bekeken welk doel de ondernemer voor ogen heeft en waar deze naar toe wil. Is het doel helder, dan spelen de advocaten van Fifth in op kansen om het beste resultaat te behalen. Daarin zijn ze gedreven en bijten ze zich vast in elke zaak. Als adviseurs staan Marieke, Mirthe en Babette naast je zodat jij je als ondernemer volledig kunt focussen op je onderneming en product. 

Waar Fifth voor staat

De naam Fifth is een knipoog naar the Fifth Amendment to the United States Constitution. Hierin werd het recht op een eerlijke behandeling in een juridisch proces vastgelegd. Dat is waar wij voor staan: eerlijk, no-nonsense en oprecht. Fifth is ook een verwijzing naar the Fifth element: intuïtie of communicatie. Het aangaan van een commerciële relatie berust vaak op een bedrijfskundige overweging. Ook de keuze om een juridische procedure te starten, proberen we zo veel mogelijk bedrijfskundig te benaderen. Maar net zo belangrijk is het luisteren naar onze intuïtie en het vinden van de juiste communicatievorm. Zo zorgen we ervoor dat het conflict niet verder escaleert.

Wil je meer weten over wat Fifth Advocatuur doet? Lees er meer over in onze blogs.

Marieke Coumans
Advocaat/eigenaar

Marieke Coumans is de gedreven persoon achter Fifth Advocatuur. Zij begeleidt ondernemers bij het regelen en op orde houden van hun juridische zaken. Het liefst op een eenvoudige en praktische manier.
Marieke heeft een ruime ervaring in de advocatuur. Eerder was zij advocaat bij een nichekantoor op het gebied van Intellectuele Eigendom, ICT en Productregelgeving en later bij een full service kantoor. Ze heeft veel ervaring in de juridische begeleiding van inbreukprocedures. Dit gaat over het verschil van mening tussen partijen als een naam, product of dienst te dicht tegen het Intellectuele eigendom van een andere onderneming aanligt. Daarnaast is Marieke specialist op het gebied van productwetgeving, zoals wetgeving op het gebied van CE-markering en levensmiddelen. Productwetgeving blijft vaak niet binnen de Nederlandse grenzen. Marieke heeft veel kennis van Europese wetgeving en beschikt over een groot internationaal netwerk.

Marieke is lid van de Benelux Merken- en Modellenvereniging (BMM) en neemt deel aan de IE-kring Midden Nederland.

Mirthe Nieuwstraten
Advocaat

Mirthe heeft zich gespecialiseerd op het gebied van contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht, incasso- en insolventierecht, met een lichte voorkeur voor bouwgerelateerde zaken. Ze heeft veel ervaring met het adviseren van ondernemingen met betrekking tot genoemde rechtsgebieden, waaronder het opstellen en beoordelen van overeenkomsten en het opstellen van algemene voorwaarden. Daarnaast heeft Mirthe veel proceservaring.
Mirthe houdt zich met name bezig met het adviseren van ondernemers en het voeren van procedures op het gebied van bouwrecht . Daarnaast zal zij zich meer specifiek toeleggen op het beoordelen en opstellen van (koop)overeenkomsten, het opstellen van algemene voorwaarden en regelgeving omtrent CE-markering van bouwproducten.

Mirthe is de meest sportieve in het team van Fifth. Als voormalig topsporter weet zij haar doelen hoog te stellen en wat er voor nodig is om deze te realiseren. Een echte doorzetter.

Babette Melsen-Zijlmans
Bedijfsjurist arbeidsrecht

Babette is een ervaren adviseur op het gebied van arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht. Door haar vaak praktische insteek weet ze vaak snel een oplossing te bereiken voor werkgevers als werknemers in geval van een discussie over de arbeidsverhouding.
Liever nog richt Babette zich op het voorkomen van conflicten door het scheppen van duidelijkheid – heldere taal in een arbeidsovereenkomst en een personeelshandboek.
Naast haar juridische achtergrond heeft Babette veel ervaring in het bedrijfsleven. Hierdoor kan ze juridische belangen van de onderneming makkelijk in een economisch perspectief plaatsen.

Babette is lid van van de Vereniging voor Arbeidsrecht – VvA.

Mark Willemsen
Junior jurist

Voor de dagelijkse ondersteuning van onze diensten is Mark onze spin in het web. De collega die zorgt voor de basis waarop onze adviseurs optimaal kunnen werken.