Handelsrecht

Er is een nieuw product ontwikkeld. De belangrijkste, praktische zaken voor de productie zijn geregeld. Maar is er ook nagedacht over hoe het product op een commerciële manier in de markt wordt gezet? Welke algemene voorwaarden horen hierbij, welke wijze van distributie past? Wordt er samengewerkt met partners en op welke wijze? Al deze vragen passen binnen het Handelsrecht.

Fifth Advocatuur helpt ondernemers op het gebied van Handelsrecht en fungeert regelmatig als sparringpartner bij het aangaan van commerciële relaties.

Handels- en verbintenissenrecht

Bij ondernemen worden dagelijks nieuwe overeenkomsten gesloten en verbintenissen aangegaan. Dit kan een grote impact op de onderneming hebben. Daarom is het van belang de afspraken op een heldere manier vast te leggen, bijvoorbeeld in een overeenkomst. In onze praktijk beoordelen wij met regelmaat een overeenkomst die is voorgelegd voor een nieuwe commerciële relatie of stellen we ze op.

Handelsrecht in de praktijk

Bij de term ‘Handelsrecht’ wordt bijvoorbeeld gedacht aan de volgende samenwerkingsvormen of juridische documenten:

  • Agentuur
  • Distributie
  • Franchise
  • Algemene voorwaarden
  • Samenwerkingsovereenkomst
  • Licentieovereenkomst

Tailor Made support

Ook wanneer een samenwerking niet goed verloopt of beëindigd moet worden, begeleidt Fifth Advocatuur het proces om tot een oplossing te komen. In principe in goed overleg met de samenwerkingspartner. Als dat niet mogelijk blijkt, schuwt Fifth Advocatuur het niet om een juridische procedure te starten.

Heb je vragen over Handelsrecht en wil je weten wat Fifth Advocatuur daarin kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Wil je meer weten over wat Fifth Advocatuur doet? Lees er over in onze blogs.