Handelsrecht

Je hebt een nieuw product ontwikkeld. De belangrijkste zaken zijn geregeld. Maar heb je ook nagedacht over hoe je het product op een commerciële manier in de markt gaat zetten? Welke algemene voorwaarden hanteer je, welke distributeurs ga je aanwijzen? Wil je gaan samenwerken met partners? Fifth Advocatuur helpt ondernemers op het gebied van Handelsrecht en fungeert regelmatig als sparringpartner bij het aangaan van commerciële relaties.

Handels- en verbintenissenrecht

Bij ondernemen worden dagelijks nieuwe overeenkomsten gesloten en verbintenissen aangegaan. Het aangaan van verbintenissen kan een grote impact op je onderneming hebben. Daarom is het van belang om een overeenkomst te laten opstellen of om deze te laten controleren.

Handelsrecht in de praktijk

Bij de term ‘Handelsrecht’ wordt gedacht aan de volgende samenwerkingsvormen of juridische documenten:

  • Agentuur
  • Distributie
  • Franchise
  • Algemene voorwaarden
  • Samenwerkingsovereenkomst
  • Licentieovereenkomst

Tailor Made support

Ook wanneer een samenwerking niet goed verloopt of beëindigd moet worden, begeleidt Fifth Advocatuur het proces om tot een oplossing te komen. In principe in goed overleg met de samenwerkingspartner. Als dat niet mogelijk blijkt, schuwt Fifth Advocatuur het niet om een juridische procedure te starten.

Heb je vragen over Handelsrecht en wil je weten wat Fifth Advocatuur daarin kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Wil je meer weten over wat Fifth Advocatuur doet? Lees er over in onze blogs.