Kennislunch Intellectuele Eigendom 20 mei 2019

Vrijwel iedere ondernemer heeft te maken met intellectuele eigendomsrechten. Rechten die de ondernemer in staat stellen zijn uitvinding te beschermen en een voorsprong te nemen op de concurrentie. Die voorsprong krijgt de ondernemer omdat hij geïnvesteerd heeft in de
ontwikkeling. Ook als een ondernemer niet zelf iets ontwikkeld heeft, maar een product op de markt wil brengen, kan het zijn dat er oog moet zijn voor de intellectuele eigendomsrechten van een ander. De vrijheid om te handelen kan hierdoor behoorlijk beperkt worden.

Intellectuele eigendomsrechten, een veel gehoord begrip, maar wat is het nu precies? En welke rechten zijn er? Van welke rechten kunnen we het bestaansrecht controleren? En bij welke rechten is het moeilijker? Wat is het verschil tussen een merk en een handelsnaam? Of het verschil tussen een patent en het auteursrecht?

Fifth Advocatuur organiseert op maandag 20 mei 2019 een lunchbijeenkomst waar u – samen met andere ondernemers – door Marieke Coumans door het landschap van de intellectuele eigendomsrechten wordt geleid. Hierbij zal aan de hand van sprekende voorbeelden aandacht worden besteed aan de verschillende intellectuele eigendomsrechten die we in Nederland kennen en hoe u de bescherming kunt herkennen. Ook wordt stilgestaan bij de mogelijkheden van de rechthebbende om de handel in namaakartikelen te voorkomen.

Tijdens en na deze bijeenkomst is er volop de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Inloop op 20 mei is vanaf 11.30. Voor een broodje met koffie of thee is gezorgd.

Aanmelden voor de kennislunch kan via: secretariaat@fifthadvocatuur.nl

De uitnodiging voor de kennislunch treft u hier aan.