Merkenrecht advocaat

Een merkenrecht advocaat kan u helpen met alle zaken die te maken hebben met merken. Merken kunnen bestaan uit woorden (merknamen) of uit tekens (merklogo’s). Wanneer u een merk gaat lanceren, is het belangrijk het merk eerst te laten registreren. Vanaf dat moment is het merk beschermd en mag niemand anders er gebruik van maken. Als iemand dit wel doet, wordt het merkenrecht geschonden. Deze persoon maakt inbreuk op het merkenrecht en in dat geval kan u een merkenrecht advocaat inschakelen.

Merken moeten geregistreerd zijn

Naast merknamen en merklogo’s kunnen meer zaken worden vastgelegd als merknaam. Hierbij valt te denken aan een handelsnaam en in sommige gevallen zelfs bepaalde kleurstellingen of figuren. Echter, zodra u een merk bedacht heeft moet u dit direct laten registreren. Het is namelijk zo dat een ander er ongestraft met uw merk vandoor kan gaan als u dit niet gedaan heeft. De ander is u dan net een slag voor met het registreren van het merk, waardoor u, als maker van het merk, geen gebruik meer mag maken van het merk.

Wat kan een merkenrecht advocaat voor u doen?

Een merkenrecht advocaat kan helpen met het opstellen van diverse documenten, bijvoorbeeld het opstellen van een overdrachtsakte wanneer u het merk aan iemand anders wilt geven of verkopen. Hij kan ook een rechtszaak aanspannen wanneer er inbreuk op het merkenrecht is gepleegd. Eigenlijk kan u met alle zaken omtrent merken terecht bij een merkenrecht advocaat. Fifth staat u graag bij met advies.