Merkbescherming

Merkbescherming is nodig wanneer er voorkomen moet worden dat een ander gebruik maakt van uw merknaam. Het is belangrijk om in eerste instantie het merk te laten registreren. Vanaf het moment dat het geregistreerd staat mag niemand er meer gebruik van maken. Wanneer dit onverhoopt toch gebeurd, wordt er inbreuk gemaakt op het merkenrecht. Op dit moment kan Fifth u goed bijstaan met merk bescherming.

Merkbescherming, wat doet Fifth voor u?

Merkbescherming begint met de registratie van een merk. Bij de registratie wordt een gebied gekozen waarin het merk wordt geregistreerd. Verder wordt gekeken voor welke producten of diensten bescherming wordt gevraagd. Dit proces van registratie kan Fifth voor u volledig verzorgen. Bauke van Laarhoven-Severs helpt u daar graag mee verder.

Naast registratie kan Fifth u assisteren bij het opstellen van documenten. Voorbeelden van documenten zijn overdrachtsaktes wanneer het merk aan iemand anders gegeven wordt of als u het wil verkopen. Wanneer er inbreuk wordt gemaakt op het merkenrecht kan Fifth een rechtszaak voor u aanspannen. Wanneer u vragen heeft over merken in het algemeen en de bescherming ervan kunt u terecht bij Fifth. We helpen u graag verder.

Behalve merk bescherming, wat doet Fifth Advocatuur nog meer?

Fifth is gespecialiseerd in het Intellectuele Eigendomsrecht, productregelgeving, handelsrecht en CE-markering. Voor al deze vraagstukken kunt u terecht. Onderstaand volgen een paar voorbeelden uit de praktijk:

  • Optreden als er inbreuk wordt gemaakt op een product of naam
  • Begeleiding en advies als de toegang tot de markt wordt bemoeilijkt met het product, dit kan een concurrent of een toezichthouder doen
  • Het beëindigen van een commerciële relatie
  • Vragen over contracten die zijn aangeboden
  • Controleren of er volgens de Europese of nationale wetgeving wordt gehandeld. Bijvoorbeeld op het gebied van CE-Markering
  • Opstellen van contracten met commerciële relaties
  • De best mogelijke bescherming van uw product