Fifth verzorgt break-out sessie tijdens Industriele Veiligheid 2015

Ook dit jaar spreekt Marieke Kleijn op het congres Industriële Veiligheid 2015. Het congres vindt op 29 januari 2015 plaats in Fabrique in Utrecht.

De sessie gaat dit keer over het thema modificatie en CE-markering.

Veel bedrijven laten geregeld nieuwe of bestaande machines aanpassen. Wanneer het hier gaat om ingrijpende aanpassingen, zal degene die verantwoordelijk is voor de aanpassing de machine moeten voorzien van een nieuwe CE-markering. Echter blijft hierbij vaak de vraag naar voren komen, wanneer een aanpassing ook daadwerkelijk een ingrijpende aanpassing is. 

Break-out sessie

Tijdens de break-out sessie ‘De risicovolle risicobeoordeling na machinemodificatie’ wordt ingegaan op de vraag of machines na een wijziging een nieuwe CE-markering nodig hebben. Deze vraag is wellicht een van de meest gecompliceerde juridische vragen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden zal advocaat Marieke Kleijn in een presentatie de problematiek verhelderen, zodat u met praktische handvatten verder kunt. Vragen die in de sessie aan bod komen zijn:

  • Hoeveel machines worden in de praktijk nu gebruikt in de oorspronkelijke configuratie?
  • Wat is een ingrijpende wijziging?
  • Hoe beperkt of ruim is de vraag “zijn er nieuwe gevaren of risico’s geïntroducteerd?”
  • Wat kan je doen al de vraag niet met een eenvoudige ‘ja’ of ‘nee’ te beantwoorden is

Wilt u ook deze break-out sessie tijdens het congres Industriële Veiligheid bijwonen? Meld u dan direct aan

Altijd op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over het congres Industriële Veiligheid? Volg ons dan via Twitter @HeliviewConf of #iv2015.

Meer informatie over het congres: http://iv.heliview.nl