Intellectuele Eigendom

Ondernemers die te maken krijgen met juridische conflicten met betrekking tot intellectueel eigendomsrecht komen al snel in een ingewikkelde wet- en regelgeving terecht. Wanneer je als ondernemer je (nieuwe) product wil beschermen, ben je bij Fifth Advocatuur aan het goede adres. Fifth Advocatuur is ervaren als er geprocedeerd wordt op dit gebied, waarbij snel over gaan tot actie in veel gevallen noodzakelijk is.

Intellectuele Eigendom: een nieuw product op de markt te brengen.

Wanneer u een nieuw product op de markt brengt, wilt u niet dat de concurrentie er met uw idee vandoor gaat. Laat u, als producent, uitgebreid informeren over de mogelijkheden op het gebied van Intellectuele Eigendom en leg zoveel mogelijk schriftelijk vast. Hiermee verkleint u de kans dat uw idee/product gekopieerd of gestolen wordt.

Intellectuele Eigendom: voorbeelden in de praktijk:

  • Het beschermen van een product of dienst.
  • Omgang met reclame of PR op dit gebied.
  • Wat moet ik doen als een concurrent een product/dienst introduceert die veel lijkt op die van mij?
  • Advies voor overdracht/licentie van een nieuw product.
  • Hoe om te gaan met misleidende reclame van concurrenten.
  • Beschuldiging van kopieergedrag door de concurrent.
  • Producten met andere producten vergelijken in reclame.

Intellectuele Eigendom: waarom Fifth Advocatuur?

Fifth Advocatuur is actief lid van de vakvereniging BMM op het gebied van merken en modellen. Er is regelmatig overleg met andere gespecialiseerde advocaten over de ontwikkelingen op dit vakgebied. Zo blijft Fifth altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelen in het Intellectuele Eigendomsrecht. Eigenaar Marieke Kleijn heeft een jarenlange ervaring in de advocatuur. Ze begon bij een niche kantoor op het gebied van Intellectuele Eigendom, ICT en Productregelgeving. Later ging ze aan het werk bij een full service kantoor.

 

Heeft u vragen op het gebied van Intellectuele Eigendom? Neem gerust eens contact op.