Auteursrecht advocaat

Wanneer u op zoek bent naar een auteursrecht advocaat bent u op het juiste adres. Fifth heeft jarenlange ervaring op het gebied van intellectuele eigendom. Wat er onder auteursrecht kan vallen zijn zaken als teksten, foto- en/of videomateriaal, kleding, kunstwerken en/ of muziekstukken. Wanneer iemand zonder uw toestemming uw werk of creatie openbaar maakt, is het tijd voor een auteursrecht advocaat.

Wat kan een auteursrecht advocaat voor u doen?

Wanneer er inbreuk wordt gemaakt op auteursrecht zijn er gevolgen. Één van deze gevolgen kan zijn dat er schadevergoeding moet worden betaald aan de maker van het product/dienst. De hoogte van die vergoeding wordt vastgesteld aan de hand van de hoogte van de winst die gemaakt is met het verhandelen van het inbreukmakende product of werk. Er kan ook worden verlangd dat de verspreide werken worden teruggehaald en worden vernietigd. Daarnaast kan er ook nog een verbod of rectificatie worden geëist. Dit zijn allemaal voorbeelden wanneer een auteursrecht advocaat u zou kunnen helpen en wat u met een auteursrecht advocaat zou kunnen bespreken.

Auteursrecht advocaat: waarom Fifth?

Fifth adviseert ondernemers op het gebied van Intellectueel eigendom, handelsrecht en/ of productregelgeving en heeft hier ook jarenlange ervaring mee. Maar waar kan dit bijvoorbeeld over gaan? Onderstaand ziet u een aantal voorbeelden:

  • Hoe bescherm ik mijn product, naam, merk, dienstverlening en innovaties?
  • Kan ik advies krijgen over overdracht/ licentie van een nieuw product?
  • Wat te doen als een concurrent een naam, product of dienst introduceert dat teveel lijkt op mijn product?
  • Hoe ga ik om met reclame en pr en/ of claims op dit gebied?
  • Mag ik met reclame-uitingen mijn product vergelijken met een ander product?
  • Hoe verweer ik mij als een concurrent mij kopieergedrag verwijt?
  • Hoe ga ik om met misleidende reclame van concurrenten?

Marieke Coumans (Tiel) en Bauke Severs (Kaatsheuvel) staan u graag te woord als u een auteursrecht advocaat nodig heeft.

Gespecialiseerd advies op hoog niveau

Fifth Advocatuur is actief lid van de vakvereniging op het gebied van merken en modellen, de BMM, en heeft regelmatig intercollegiaal overleg met andere gespecialiseerde advocaten over de ontwikkelingen in dit vakgebied om zo de kennis op het hoogste niveau te houden.

Marieke Coumans is door de Global Law Experts – een netwerk van toonaangevende advocaten – aangewezen als hun expert op het gebied van Intellectuele Eigendom in Nederland.