CE Certificaat

Een product met een CE certificaat voldoet aan de Europese wettelijke eisen. CE staat voor Conformité Européenne. Een product die niet aan de wettelijke eisen voldoet, krijgt dus geen CE certificaat en mag ook niet op de markt worden gebracht. Wanneer dit wel wordt gedaan kan een toezichthouder verlangen dat het product wordt aangepast of van de markt wordt gehaald. Dit noemen we ook wel product recall. Wanneer een concurrent een product op de markt zet zonder CE certificaat kunt u een toezichthouder hierop wijzen en een verzoek doen tot handhaving.

CE certificaat en de controle hiervan.

Wanneer er producten op de markt worden gebracht die wel moeten voldoen aan de Europese wettelijke eisen en geen CE certificaat hebben zijn er een aantal instanties die dit kunnen controleren. In Nederland hebben we bijvoorbeeld de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit, de inspectie leefomgeving en transport en de inspectie SZW. De wijze van handhaving verschillen per inspectie. Fifth Advocatuur kan u daar meer over vertellen zodat u weet wat u te wachten staat.

Behalve CE certificaat ook andere diensten bij Fifth Advocatuur.

Fifth Advocatuur is gespecialiseerd in het Intellectuele Eigendomsrecht, productregelgeving en handelsrecht. Vragen die hier over kunnen gaan zijn:

  • Hoe krijg ik de best mogelijke bescherming van mijn product?
  • Optreden als er inbreuk wordt gemaakt op een product of naam of indien terzake verwijt kan worden gemaakt
  • Het beëindigen van een commerciële relatie
  • Vragen over contracten die worden aangeboden
  • Begeleiding als de toegang tot de markt van een product wordt bemoeilijkt, door een concurrent of een toezichthouder
  • Advies bij het opstellen van contracten met commerciële relaties