Juridisch adviseur

Bent u opzoek naar juridisch adviseur in het algemeen? Bij Fifth Advocatuur bent u in een aantal gevallen aan het goede adres. Fifth Advocatuur specialiseert zich al jarenlang in het Intellectuele Eigendom, productregelgeving, handelsrecht en CE-markering. Heeft u juridische vragen over deze vraagstukken dan staan we u graag te woord.

Juridisch Adviseur voor Intellectuele Eigendom

Ondernemers die te maken krijgen met Intellectuele Eigendomsrechten raken al snel verstrikt in een ingewikkelde wet-en regelgeving. Juridische ontwikkelingen hebben elkaar de afgelopen tijd in hoog tempo opgevolgd. Fifth adviseert haar klanten regelmatig over de bescherming van hun (nieuwe) producten/ideeën. Bij de introductie van een nieuw product is het aan te raden de juridische aspecten goed te regelen. Dit om te voorkomen dat uw concurrent uw product kopieert of dat de productnaam wordt overgenomen. U staat het sterkst als u alles op voorhand schriftelijk laat vastleggen.

Gespecialiseerd advies op hoog niveau

Fifth is lid van de vakvereniging BMM, deze is actief op het gebied van merken en modellen. Fifth heeft regelmatig intercollegiaal overleg met andere gespecialiseerde advocaten over de ontwikkelingen in dit vakgebied. Op deze manier houdt Fifth haar kennis op het hoogste niveau.

Juridisch adviseur over handelsrecht en verbintenissenrecht

Omdat u ondernemer bent zult u vaak te maken krijgen met het opstellen van contracten. Een aantal van deze contracten heeft wellicht een grote impact op uw business. Het is daarom verstandig advies in te winnen van een expert op dit gebied. Fifth Advocatuur helpt u graag.

Wanneer er gedacht wordt aan handelsrecht komen de volgende samenwerkingsvormen of juridische documenten vaak naar voren:

  • Algemene voorwaarden
  • Franchise
  • Licentieovereenkomsten
  • Agentuur
  • Distributie
  • Samenwerkingsovereenkomsten

Wanneer een samenwerking al wel is gesloten maar uiteindelijk niet goed blijk te werken, staat Fifth u ook graag bij in het beëindigen van deze overeenkomst. Er kan dan uiteindelijk ook gekozen worden om te procederen.