Juridisch advies Tiel

U bent opzoek naar juridisch advies in Tiel. Bij Fifth advocatuur in Tiel kunt u terecht voor vraagstukken over Intellectueel Eigendom, Productregelgeving en/of handelsrecht. Fifth advocatuur is in 2015 gestart om advocatuur toegankelijk te maken voor haar klanten. Een mooi voorbeeld hiervan is het klantenportaal wat u vindt op de website. Hierin kunnen ondernemers met een inlogcode de status inzien van hun dossier. Zo heeft men dagelijks inzicht in de status.

Juridisch advies Tiel: Intellectueel Eigendom

Juridische ontwikkelingen wat betreft het Intellectuele Eigendom volgen elkaar in een hoog tempo op. Ondernemers die hiermee te maken krijgen raken al snel verstrikt in een ingewikkelde wet- en regelgeving. Fifth adviseert hierin ondernemers geregeld over bescherming van hun nieuwe producten of ideeën. Wanneer het nodig mocht zijn kan Fifth op dit gebied ook voor u procederen.

Bij de introductie van een nieuw product is het raadzaam om alles goed te regelen, u kunt het beste alle juridische aspecten op voorhand goed vastleggen. Vragen die bij advies over Intellectueel Eigendom aan bod komen, zijn:

  • Wat moet ik doen als een concurrent een vergelijkbaar product op de markt brengt?
  • Wat moet ik doen als mij kopieergedrag wordt verweten?
  • Hoe bescherm ik innovaties, producten, namen en merken?
  • Kan ik advies krijgen over de overdracht/licentie van een nieuw product?
  • Wat moet ik doen als mijn concurrent doet aan misleidende reclame?
  • Hoe ga ik om met reclame, pr en/of claims op dit gebied?
  • Mag ik mijn product vergelijken met een ander product in reclame-uitingen?

Juridisch advies Tiel: handelsrecht en verbintenissenrecht

U bent ondernemer en komt daarom vaak in de situatie dat u overeenkomsten moet afsluiten. Sommige van deze overeenkomsten zullen een grote impact hebben op uw organisatie. Het is daarom verstandig om u in deze gevallen uitgebreid te laten adviseren/voorlichten door een expert. Fifth helpt u graag op dit gebied. Voorbeelden die u in de praktijk zult tegenkomen op dit gebied zijn distributie, algemene voorwaarden, samenwerkingsovereenkomsten, agentuur, franchise en licentieovereenkomsten.

Wanneer een samenwerking al is aangegaan, kan het gebeuren dat deze niet goed verloopt. Fifth helpt u bij het stopzetten van deze samenwerking in overleg met de samenwerkingspartner. Mocht het niet gaan in goed overleg, zou fifth ook voor u kunnen procederen.