Intellectuele eigendom

Fifth geeft advies over Intellectuele Eigendom. Als ondernemer wil je een nieuw product op de markt brengen. Dan is het noodzaak om te weten hoe je het product kunt beschermen en daarmee een voorsprong op je concurrenten kunt behouden. Dit kan gaan over het merk, het octrooi en de model- en auteursrechten. Ondernemers die hiermee te maken krijgen, raken al gauw verstrikt in ingewikkelde wet- en regelgeving. Fifth Advocatuur is gespecialiseerd in Intellectueel eigendomsrecht en adviseert ondernemers en ontwerpers over bescherming van hun (nieuwe) producten. Ook heeft Fifth Advocatuur veel ervaring met procederen op dit gebied waarbij snel handelen vaak vereist is.

Een nieuw product? Eerst advies over Intellectuele Eigendom!

Bij de introductie van een nieuw product, merk of naam is het belangrijk om de juridische aspecten goed te regelen. Om te voorkomen dat een concurrent je product kopieert of de productnaam wordt overgenomen, lichten wij je graag goed voor. Daarnaast is het raadzaam om alle juridische aspecten rondom de introductie van een nieuw product vooraf schriftelijk vast te leggen.

Intellectuele Eigendom in de praktijk

Veel voorkomende vragen die bij advisering over Intellectuele Eigendom gesteld worden:

  • Hoe bescherm ik mijn product, naam, merk, dienstverlening en innovaties? En waar leg ik dit vast?
  • Kan ik advies krijgen over overdracht/ licentie van een nieuw product?
  • Wat te doen als een concurrent een naam, product of dienst introduceert dat erg lijkt op mijn product?
  • Hoe ga ik om met reclame en publiciteit of claims op dit gebied?
  • Mag ik in reclame-uitingen mijn product vergelijken met een ander product?
  • Hoe verdedig ik mij als een concurrent mij kopieergedrag verwijt?
  • Hoe ga ik om met misleidende reclame van concurrenten?

Gespecialiseerd advies op niveau

Fifth Advocatuur is actief lid van de vakvereniging op het gebied van merken en modellen, de BMM. Er is regelmatig intercollegiaal overleg met andere gespecialiseerde advocaten over de ontwikkelingen in dit vakgebied. Zo behouden we onze kennis up to date én op het hoogste niveau.

Marieke is door Global Law Experts – een netwerk van toonaangevende advocaten – aangewezen als hun expert op het gebied van Intellectuele Eigendom in Nederland.

Heb je vragen over Intellectuele Eigendom en ben je benieuwd wat Fifth voor jouw onderneming kan betekenen? Neem dan gerust contact op.

Wil je meer weten over wat Fifth Advocatuur doet? Lees er over in onze blogs.